Coronavirus-maatregelen en de activiteiten van FC Trappist

Beste Trappisten,

 

Het zal evident zijn dat wij als vereniging - in navolging van de richtlijnen van de overheid - in ieder geval tot en met 28 april geen activiteiten zullen organiseren. Dat geldt zowel voor toertochten als voor wedstrijden. Over wat er daarna gaat gebeuren, is op dit moment nog weinig te zeggen. Dat blijft enorm gissen en heeft dus nauwelijks zin. Zodra er vanuit de officiële instanties andere signalen komen, zullen we daar direct op reageren. Tot die tijd rest ons niet veel anders dan reikhalzend uit te zien naar betere tijden.

geen strava-tijdritwedstrijd
Bovengenoemde houdt ook in dat er vanuit FC Trappist geen Strava-tijdritwedstrijd oid wordt gehouden en dat er ook geen Solo-corona-toerklassement komt. Hoe goedbedoeld dergelijke plannen ook zijn; ze zijn wat ons betreft nu niet aan de orde. 
Wat men op individuele basis doet, moet uiteraard ieder voor zich weten, maar wederom in navolging van Rutte cs pleiten ook wij voor het inzetten van het inmiddels befaamde gezonde verstand. Zo moeten fietsers met een chronische of acute ziekte extra voorzichtig zijn, wordt het rijden in een groep dringend afgeraden en is het onverstandig in deze periode heel intensief te trainen.

Voor verdere algemene richtlijnen kun je de website van het RIVM raadplegen en voor meer specifieke wieler-richtlijnen die van de KNWU.

Doe dat bij twijfel, want hoe beter we ons aan deze regels houden, hoe eerder we weer onbekommerd kunnen fietsen. Wanneer dat ook is.


Mart Dominicus (namens bestuur, toer- en wedstrijdcommissie)