CK Cross 2020: Martha wint bij de jeugd, Margo bij de vrouwen Peter wint bij de heren A. en Joost bij de heren B.

door: onze verslaggever

 

>> mylaps

>> fotoverslag Frans Koppelaar

Verslag CK Jeugd
Zondag verschenen drie jeugdleden aan de inschrijftafel: Martha Gianoli (13), Filippe van den Heuvel (9) en Anna Cassidy (11). Alle drie streden ze al de afgelopen jaren bij jeugd A, B en C in de Amsterdamse Cross Competitie. Het WVA-parcours dat voor ze was uitgezet kende dan ook geen geheimen meer voor ze.
Ze schoten uit de startblokken, Martha ging meteen in de achtervolging van de jeugdrijders van andere clubs. Filippe had meteen een hoge trapfrequentie te pakken. Hij kan wel zwaarder schakelen, maar nog niet lichter dus rijdt hij een licht verzet waarmee hij de technische hellingen kan bedwingen - en dat kost hem snelheid op de rechte stukken. Anna koos de tactiek om rustig te beginnen, om in de laatste ronde dan toch een scherpe versnelling in te zetten. Martha reed echter als een streep en liet zich niet meer inhalen en kwam zo als eerste over de streep. Filippe hield lang stand op de tweede plek, maar ging bij het laatste technische stuk hard onderuit. Anna profiteerde, net op snelheid, en bleef zo Filippe voor.

Uitslag

1. Martha Gianoli
2. Anna Cassidy
3. Philip van den Heuvel

 

Verslag CK Dames
Margot Cassidy, moeder van Anna, dacht als enige Trappist deze cross te kunnen fixen. Maar Loes Knotter, moeder van Martha en Filippe, was eerder op de ochtend overgehaald om het CK als eerste cross ever te gaan rijden. Als je Sloten kan, kan je alles. Dus stonden ze, met al die dames van andere clubs, vol strijdlust aan de start. Margot kon al snel teren op haar ACC-ervaring en reed een solide race - haar overwinning kwam nooit in gevaar. Loes keek in de eerste ronde de technische stukken de kat uit de boom, maar ging per ronde meer en beter fietsen. “Ik heb in Amsterdam nog nooit zoveel bedankjes ontvangen van mij inhalende fietsers. Heel anders dan de scheldwoorden die je normaliter naar je toe geslingerd krijgt op een willekeurig Mokums kruispunt.” De bloemen voor Margot kwamen uiteindelijk terecht bij de dames achter de bar.

Uitslag

1. Margot Cassidy
2. Loes Knotter

Verslag CK Heren A.
De start van het clubkampioenschap cross bij de heren was feitelijk bepalend voor het verloop van de koers. Na de bekende en o zo belangrijke sprint op het asfalt ging Peter Giljam als eerste de modder in, gevolgd door Rinus Cerfontaine in tweede positie en Dirk in derde positie. Daarmee was feitelijk het podium bepaald want na 45 minuten koersen eindigden de drie renners in dezelfde positie's bij de meet. Peter ging weliswaar in het eerste rondje op de heuveltjes achter het clubhuis een keer onderuit, waardoor hij kort zijn koppositie verloor. Maar na 2 rondjes waren de kaarten geschud. Dirk verloor de aansluiting en bekeek de strijd tussen Peter en Rinus op afstand.
Na wat stuivertje wisselen met Rinus eindigde Peter soeverein als eerste. Rinus werd tweede en Dirk, de verrassing dit jaar van de ACC, derde. Vervolgens druppelde de rest van de Trappisten binnen.


Verslag CK Heren B.
Het clubkampioenschap bij de B. werd dit jaar extra interessant omdat de renner die vorig jaar CK bij de B. kampioen werd, verhuisde naar de A. Met een deelnemersveld van 19 renners, en een gezamenlijke start, kun je je sowieso afvragen of het nog zinvol is om uit te gaan van een A. en een B.-categorie.  Enfin, binnen een paar ronden was het duidelijk dat de strijd voor het CK B. zou gaan tussen Joost, Erik en Evert. Joost - in de ACC geplaagd door  derailleurleed, won dit keer, na 5 ronden heel gebleven te zijn, verdiend.

1. Joost Hartog
2. Erik van den Heuvel 
3. Evert Fermin

De opkomst was dit jaar groot. Maar liefst 19 heren reden mee in een sportieve wedstrijd. Het mooi uitgezette rondje van het CK strekte zich dit keer uit van WVA tot diep bij Olympia. 

 

Uitslag

    Rondes
1. A Peter Giljam (CK A.) 5
2. A Rinus Cerfontain 5
3. A Dirk Gerritsen 5
4. A Marlin Burkunk 5
5. A Hugo Bakker 5
6. A Ivo Rigter 5
7. B Joost Hartog (CK B.) 5
8. B Eric Vd Heuvel 5
9. A Jan Repko 5
10.B Evert Fermin 5
11. B Jan Maarten Deurvorst 5
12. B Wim Vd Zande 5
13. B Michael Cassidy 5
14. B Klaas Fopma 4
15. B Erik Alexander Kempenaar 4
16. B Frans Blom 4
17. B Niek Mulder DNF
18. B Rieks van Rooijen 4
19. A Djoen Liem DNF

 

Zie ook:

>>fotoverslag Frans Koppelaar