Verslag 4e Voorjaarswedstrijd

Een vieze noordenwind waait over het parkoers van Wheelerplanet deze avond. De temperatuur, 15° C en dalende, werkt niet echt mee en de gevoelstemperatuur ligt nog lager. Tot overmaat van ramp is er op het laatste moment nog even snel een grasmaaier over de baan gereden om de kanten eens flink te kortwieken. Heeft die man geen opvangbak? Overal ligt vers gemaaid gras op het asfalt. Gelukkig hebben we Evert die, gewapend met een manke bezem, een deel van het parkoers schoonveegt terwijl de rest van de renners zich al keuvelend opmaakt voor de wedstrijd.

De inschrijving verloopt licht chaotisch. Het is de tweede keer dat we testen met de Mylaps-registratie en dat zullen we weten. Het is dringen geblazen aan de inschrijftafel om zowel een rugnummer als een huurchip te scoren. Joost en Eric houden stand terwijl Peter zich, met roepende renners om zich heen, over de laptop buigt.

Dat doen we dus a.s. woensdag de 23ste even anders! Laat je persoonlijke Mylaps-chip op voorhand registreren door hem door te geven aan de wedstrijdcommissie. Met, het liefst, gepast geld haal je een rugnummer en eventueel een huurchip op en daarna verlaat je direct het juryhok. De inschrijving sluit 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Wees dus op tijd! En Heren, omkleden doen we in de kleedkamer, niet in het juryhok.

Als je een introducé bent, zorg dan zeker dat je ruim voor aanvang aanwezig bent zodat je een gedegen uitleg over de gang van zaken kan krijgen.

Wil je geen gezeur meer voor aanvang van de wedstrijd, neem dan een rugnummerabonnement en een eigen Mylaps-chip. Je hoeft dan alleen je gezicht te laten zien aan de inschrijftafel en je rugnummer te roepen.

 Dan de wedstrijd (B). Twintig mannen en één vrouw aan de start voor een koers van drie kwartier en drie ronden. Het werd een jojorace met veel uitlooppogingen. Maar geen enkele daarvan had enige kans van slagen met die straffe noordenwind. Voor de wind wegrijden was geen probleem maar na het ronden van de eerstvolgende bocht reed je met de wind op kop en daalde het tempo behoorlijk. Er waren dappere mannen genoeg maar slechts weinigen hielden een halve ronde stand. Toni Klok trok aan het einde nog eenmaal de stoute schoenen aan en ‘koos het ruime sop’. Niemand had goesting hem te volgen. Zijn poging strandde voor het ingaan van de laatste bocht. Ik schrok me een hoedje want ik kon Toni maar ternauwernood ontwijken. De benodigde remactie verwoestte in een klap mijn ‘winstkans’. Daar kon Toni niets aan doen. Het geeft vooral aan dat je moet blijven opletten. Zeker voor ‘nieuwe’ renners is het vaak nog even wennen. Als iedereen zijn lijn blijft houden en in het heetst van de strijd geen stommiteiten begaat, komen we allemaal heelhuids over de streep.

Winnaars van de dag waren Fabio (A) en Niels (B).

Na de finish rijden we allemaal nog een, weliswaar verkort, rondje door en keren we dus niet om. De A’s zijn dan immers nog in volle finale. We blijven zoveel mogelijk rechts rijden, maximaal twee aan twee maar het liefst single file.

Rugnummer en huurchip lever je in als de A-groep is gefinisht, niet eerder. De jury heeft het voor die tijd te druk met het vaststellen van de juiste uitslag. Rijders zonder chip geven aan de jury door achter welke renner zij denken te zijn gefinisht, maar alleen als ze bij de eerste tien zaten.

Reminder voor 29 mei, de wedstrijd op Zandvoort. Je moet lid zijn en betaald hebben anders kom je voor niks. Voor niet-leden en wanbetalers is starten uitgesloten!

 

Eric van Steijn