Ermelo op nieuwe route

Dag bosfietsers,

 

Afgelopen zaterdag in Ermelo een mooie tocht gereden in stralende zonneschijn. Alle regen van de voorgaande dagen was tot mijn verrassing al weer diep in de bodem verdwenen zonder modder achter te laten. De parcoursbouwers hadden een geheel vernieuwde route uitgezet. De winst is een heel leuk stuk in het begin met technische single tracks. Nadeel is halverwege een langer stuk over lanen tussen weiland. Beetje saai maar met zulk mooi weer zeker niet onaardig. Daarna volgde een bekend stuk over de heide en door "de kuil" die we weer drie keer op en neer gingen. Een aanrader die dit najaar nog twee keer georganiseerd wordt. Ondanks de bijna duizend deelnemers was ik de enige Trappist.

 

Aanstaande zaterdag een van de jaarlijkse hoogtepunten; Ede. Met een nieuwe modernistische naam "Veluwe challenge", maar wel het oude vertrouwde parcours. Een 50 km-tocht met van alles wat; bos, heide, opjes en afjes in de zandafgraving en technische uitdagingen op de Goudsberg. Liefhebbers kunnen de tocht uitbreiden tot 75 km. We starten om 9.30 uur.

 

Zondag is er een leuke tocht in Plasmolen net onder Nijmegen, over de Mookerhei, de heuvels rond Groesbeek en een stukje Reichswald. Beetje ver weg maar qua tocht zeker de moeite waard. En zondag schijnt de zonnigste dag van de week te worden!

 

Veel plezier allemaal dit weekend, Eric